Comunicat de presă privind deflagrația de la arhiva Judecătoriei Motru

Comunicat de presă privind deflagrația de la arhiva Judecătoriei Motru

 

 

Biroul de informare publică și relații cu mass media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

 

În dimineața zilei de 12 februarie 2024, în jurul orei 05:15, a avut loc la Judecătoria Motru o deflagrație a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de 5 butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a instanței, fiind în garanție.

Explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanța era închisă, și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistență a clădirii.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele incidentului produs.

În acest sens sunt prezenți la fața locului experți din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani pentru analiză și constatări, precum și reprezentanți ai Arhivelor Naționale pentru a oferi suport.

Activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcționează normal.

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media