Judicial Intercultural Communication in Family Mediation

 

 

„Judicial Intercultural Communication in Family Mediation” este un proiect depus de Curtea de Apel Craiova la Directoratul General de Justiţie al Comisiei Europene.

Prin decizia Comisiei Europeane nr. 8097/14.11.2013, proiectul a fost aprobat pentru a primi finanţare nerambursabilă în valoare de 241.835,06 euro.

Proiectul a fost implementat de Curtea de Apel Craiova împreună cu 5 parteneri, Curtea de Apel Cluj-Napoca (România), Curtea de Apel Timişoara (România), Tribunalul Regional din Rijeka (Croaţia), Tribunalul din Sofia (Bulgaria) şi Asociaţia Differenza Donna în colaborare cu Tribunalul din Roma (Italia).

Obiectivul proiectului a constat în organizarea a 4 workshopuri organizate la Sofia, Cluj-Napoca, Rijeka şi Roma, unde un total de 100 de judecători de la instituţiile partenere au fost instruiţi asupra Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, din 21 mai 2008, privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă şi comercială şi Regulamentul (CE) NR. 2201/2003 a Consiliului, din 27 noiembrie 2003, privind competenţa, recunoasşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti.

Proiectul a implicat şi crearea unei broşuri adresată cetăţenilor europeni ce conţine informaţii utile despre mediere, precum şi crearea unui ghid de bune practici adresat judecătorilor. Atât broşura cât şi ghidul de bune practici au fost diseminate la nivelul Uniunii Europene în limbile română, croată, bulgară şi engleză.

 

GHID PENTRU MAGISTRATI SI MEDIATORI

Ghid Romana vizualizare
Ghid Engleza
vizualizare
Ghid Croata
vizualizare
Ghid Italiana
vizualizare

Brosura – Medierea: un drept

Notice for selecting experts

Notice for selecting trainers

Call for selecting experts

Notice

Completare anunt selectie experti ENG

Completare anunt selectie experti

Anunt rezultate selectie experti ENG

Anunt rezultate selectie experti

Sari la conținut