Dual Training Programme for Judges on Criminal Matters and Legal Language

Curtea de Apel Craiova este prima curte de apel din ţară care a reuşit să acceseze în mod direct fonduri de la Comisia Europeană cu proiectul “Dual Training Programme for Judges on Criminal Matters and Legal Language”

Fondurile au fost obţinute printr-un proiect care se centrează pe pregătirea profesională a judecătorilor specializaţi în materie penală şi are ca scop implementarea Deciziei-cadru a Consiliului nr. 2008/947/JHA din 27 noiembrie 2008, cu accent pe executarea pedepselor fără privare de libertate.

Lucrările celor 3 seminarii vor fi conduse de traineri internaţionali, experti-consultanţi în materia reformei în justiţia penală, iar alături de aceştia au susţinut prezentări reprezentanţi ai sistemului judiciar din Romania şi Belgia.

Programul s-a desfăşurat în colaborare cu Curtea de Apel din Mons (Belgia) pe o perioadă de 12 luni . Alături de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova şi Curtea de Apel din Mons în calitate de invitaţi participând judecători de la Curtea de Apel Ploieşti şi Curtea de Apel Oradea.

Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană prin Decizia din 23.08.2012, Curtea de Apel Craiova fiind invitată să participe cu acest proiect alături de cele mai prestigioase instituţii judiciare din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Legal English Coursebook

Cours de francais juridique

Sari la conținut